Julkaistu 15.8.2023

Julkaistu

Viiltosuojatuotteet jääkiekossa – turvaa unelmasi

Toezz

Kuva: Waltteri Merelä loukkaantui vakavasti luistimen viillettyä hänen ranteensa Karjala-turnauksessa marraskuussa 2022. Nyt hänen ranteitaan suojaa TOEZZ-viiltosuojarannekkeet.

Suomessa on jopa yli 70 000 lisensoitua jääkiekon pelaajaa ja lisäksi lukematon määrä kiekkoilijoita, jotka pelaavat seurojen ulkopuolella omaksi ilokseen.

Nopeatempoisessa pelissä, jossa vauhti ja fyysisyys yhdistyy, tapahtumaa riittää. Se on myös lajin suola ja jännityksen luoja.

Varjopuolena on loukkaantumisriski, jota on pyritty minimoimaan erityisesti nuorempien urheilijoiden osalta mm. erilaisilla varustepakoilla ja taklauskiellolla alle 14-vuotiaiden peleissä. Isossa roolissa on myös valmentajan ”asennekasvatus”, jonka merkitys teini-ikäisten kiekkoilijoiden tavassa pelata on merkittävä. Nuorten pelaajien isot kokoerot omassa ikäluokassaan ovat myös yksi riski loukkaantumisille. (Lähde: Healh.fi, Hannu Hirsimäki, Suomen Jääkiekkolääkäri ry)

Vauhti ei aina korjaa virheitä. Luistimenviiltojen aiheuttamat vammat ovat olleet isosti esillä 2022-2023 kaudella tapahtuneiden useiden vakavien loukkaantumisien myötä niin NHL:ssä, Karjala-turnauksessa kuin Ruotsin naisten jääkiekkoliigan finaalissakin. Jälki ei ole kaunista katseltavaa ja seuraukset voivat olla hyvinkin vakavat.

Miksi viiltosuojarannekkeet pitäisi olla jokaisen kiekkoilijan perusvaruste?

Oman turvallisuutesi vuoksi. Vaikka tavoitteenasi ei olisikaan luistella Leijonat-paidassa, on vammoilta suojautuminen oman tulevaisuutesi turvaamista.

Voit miettiä, mitä olet pahimmassa tapauksessa valmis menettämään, jos kädestäsi katkeaa jänne tai viilto tulee valtimoon ja näin ollen menetät kätesi toimintakyvyn joko kokonaan tai osittain? Se voi tarkoittaa isoja muutoksia tulevaisuuden suunnitelmiin, arkeen ja jopa ammatillisiin valintoihin tai nykyiseen ammattiisi. Unelmat voivat mennä uusiksi. Oletko niihin valmis?

”Oli vain milleistä kiinni, että urani olisi nyt ohi”, summaa Waltteri Merelä kokonaisuutta, kun loukkaantumisesta toipumiseen oli mennyt muutama kuukausi.

Kun häneltä kysytään, millaisia mietteitä hänellä oli tapahtuma hetkellä, hän kertoo:

” Mietin aina, että eihän luistin voi osua mun ranteeseen! Näin kuitenkin kävi ja se tuntui epätodelliselta”

Merelän uran päättyminen oli vain parin millin päässä. Tällä kertaa hän selvisi pitkällä kuntoutuksella ja sai toisen mahdollisuuden palata jääkiekkokaukaloon Leijonat-paidassa, tällä kertaa uusin varustein.

Vaikka viiltosuojarannekkeet ja -sukat eivät suojaa 100% tapaturmilta, on se iso askel eteenpäin ja tuo turvallisuuden tunnetta kaukaloon.

Kuva: Ranteet ovat alttiina viilloille erityisesti taklaustilanteissa.

Laita suojaus kuntoon kotimaisilla TOEZZ Hockey -viiltosuojatuotteilla

TOEZZ Bracer -viiltosuojarannekke TOEZZ Bracer-viiltosuojaranneke on CE-merkitty kotimaassa valmistettu tuote. Ranneke on sukkamainen, joka istuuu hyvin käteen. Se on joustava ja toimii hyvin muiden varusteiden kanssa. Huomaamaton ranneke ei ole esteenä suorituksen aikana. TOEZZ Bracer -viiltosuojaranneke on virallinen Leijonat-tuote

TOEZZ Pro Fitting-viiltosuojasukat suojaavat akillesjänteitä ja pohkeita

Vaikka julkisuudessa olleissa tapauksissa viillon aiheuttama vamma on kohdistunut pääasiassa ranteisiin, on kaula, nilkan akillesjänteet ja pohkeen lihakset hyvin tarjolla luistimen terille.

TOEZZ-viiltosuojasukat on kehitetty suojaamaan jalan kriittisiä alueita viilloilta. Viiltosuoja-alue ulottuu nilkan ympäri, sekä koko pohkeelle. Sukista löytyy myös +5 cm pidempi vaihtoehto pitkille pelaajille.

Viiltosuojasukat ovat napakat ja joustavat sukat, jotka pysyvät hyvin paikoillaan. Tekniset sukat siirtävät aktiivisesti hikeä ja kosteutta pois iholta. Hyvin istuva sukka edesauttaa myös luistimen toimintakykyä!

TOEZZ Pro Fitting -viiltosuojaranneke on virallinen Leijonat-tuote.