Julkaistu 28.5.2024

Julkaistu

Kesän uudet juoksukengät

Kesä on täällä! On aika laittaa juoksukengät jalkaan ja aloittaa juoksuharjoitukset. Onko aika hankkia uudet juoksukengät? Alla esittelemme muutamia kauden tyylikkäitä uutuuksia!

Monet kysyvät – Mikä juoksukenkä on paras?

Valitettavasti tähän kysymykseen ei ole helppo vastata, sillä juoksukenkien valinta on hyvin yksilöllistä. Se, mikä on paras kenkä minulle, ei välttämättä ole paras juoksukenkä sinulle. On tärkeää valita juoksukenkä, joka istuu hyvin jalkaan ja joka on mukautettu siihen alustaan, jolla suurimman osan juoksusta suoritat. Alla esittelemme muutamia ehdottomia suosikkejamme asfaltille sekä myös poluilla juoksemiseen. Kaikissa vaihtoehdoissa on hyvä vaimennus käyttötarkoitusta varten. Me Team Sportiassa tiedämme mistä puhumme, tule siis rohkeasti lähimpään myymäläämme palveltavaksi. Autamme löytämään juuri oikeat kengät sinun käyttötarkoitukseesi.

ASICS GT-1000

Lähestymistapa GT-1000™ 12 -kengän kohdalla oli modernisoida muotoa ja tehdä siitä mukavampi. Se on suunniteltu aktiiviseen elämäntyyliin ja sopii juoksuun tai kuntosalilla käytettäväksi. ​

Kengässä on pehmeä verkkopäällinen, uusi kantapään muoto ja mukavampi pohjallinen. Nämä ominaisuudet vastaavat myös iltin siipirakennetta, joka tekee istuvuudesta tukevamman.

Kengän välipohjan sisäkaarteessa käytetty LITETRUSS™-teknologia vähentää pronaatiota. Se tekee askelluksesta tukevamman ja estää ylipronaatiota.


NEW BALANCE FRESH FOAM X MORE V4

Neutraali juoksukenkä maksimaalisella vaimennuksella. Vielä jokin vuosi sitten maksimaalinen vaimennus oli varattu vain todellisille ultrajuoksijoille, mutta nyt se on tarjolla meille kaikille! Tästä New Balancen Fresh Foam X More v4 -mallista löytyy massiivinen Fresh Foam X -välipohja, joka tarjoaa erittäin vaimennetun askelluksen jokaisella alustalla. Kengän päällinen on saumatonta engineered mesh -kangasta, joka tuo sopivasti tukea tällaisen pehmeyden päälle. Ulkopohja on yhdistelmä puhallettua kumia ja New Balancen Ndurance-kumia, joka on kestävämpää kuin normaali kumi. Viimeisenä silauksena on New Balancen stretch-nauhat, jotka eivät pääse aukeamaan kovemmassakaan menossa. Tällä kengällä jalkasi kestävät helposti vähän pidemmänkin lenkin!


SALOMON ULTRA FLOW

Salomon Ultra Flow on maastojuoksukenkä, jossa on pehmeä vaimennus sekä vaihtelevassa maastossa pitävä Contrgrip® -ulkopohja. Kehitetty ja valmistettu antamaan pehmeän istuvuuden, johon lumoudut heti, kun laitat kengät jalkaasi. Kenkä sopii erityisesti vaihteleviin maastoihin ja erinomainen valinta kun lenkkisi siirtyy kadulta maastoon. Pehmeä ja iskuja vaimentava kaikilla pinnoilla. Pohjassa on All Terrain Contagrip® -kumi, joka antaa itsevarmuutta ja pitoa kaikilla pinnoilla. Normaali nauhoitus. Droppi 8mm


HOKA ARAHI 7

Arahi 7 yhdistää kevyen ja tuetun kengän täysin uudella tasolla. Uusittu pehmeä iltti takaa mukavan istuvuuden. Välipohjassa on mukava CMEVA-vaahtomuovi, joka varmistaa mukavuuden ja vaimentaa aina, kun jalka osuu maahan.
J-frame-teknologian ansiosta juoksukenkä on erittäin tukeva ja antaa mukavan juoksutuntuman.
Juoksukenkä on täydellinen pitkille ja lyhyille juoksumatkoille ja sitä voidaan käyttää myös töissä, koulussa ja kävelylenkeillä. Kenkä sopii myös neutraalille askeltajalle, joka tarvitsee tukevan kantaosa. Kengässä 5mm droppi.

Tutustu myös seuraaviin vinkkeihin:
Vinkkejä juoksuharrastuksen aloittamiseen
Polkupyöräetu – Avain vapauteen ja seikkailuun