Julkaistu 17.11.2022

Julkaistu

Verneri Suhonen nousi Hollolan Heinsuolta maailmancupin top 10:een ja tarina jatkuu

Verneri-suhonen

Team Sportia ja Verneri Suhonen aloittivat yhteistyön viime vuonna, joka jatkuu myös kaudella 2023–2024. Suhonen on innoissaan yhteistyön jatkosta ja yhteisestä matkasta kohti unelmia.

“Meillä oli viime vuonna loistava yhteistyö Team Sportian kanssa, joka sai jatkoa tänäkin vuonna! Ylpeänä jälleen kannan firman verkkareita ja mennään yhdessä kohti unelmia.”

Lahtelainen 25-vuotias Verneri Suhonen tähtää hiihdon MM- ja olympiafinaaliin. Hollolan Urheilijat -46 seuraa edustava hiihtäjä harrasti nuorempana useampaa lajia, eikä hiihto vielä silloin ollut selkeä ykköslaji.

“Kaikki alkoi 8-vuotiaana, kun mentiin siskon ja isän kanssa hiihtämään Hollolan Heinsuolle eräänä arki-iltana. Heinsuolla oli sinä iltana kunnan mestaruushiihdot ja isä sai jotenkin meidät suostuteltua mukaan. Kumpikin voitti sarjansa ylivoimaisesti ja seuran koutsit pyysivät mukaan treeneihin. En mä koskaan ajatellut hiihtoa kovin rakkaana harrastuksena, mutta tykkäsin käydä treeneissä monien muiden lajien ohella. Treeneissä oli mun hyvät ystävät myös aina paikalla ja seuran leirit oli kohokohtia, kun sai kavereiden kanssa hölmöillä. Vuodet vieri ja sitä ikäänkuin kasvoi lajiin sisään, siitä tuli arki ja elämäntapa.”

Vaikka hiihto onkin yksilölaji, hiihdon kautta tulleilla kavereilla oli Vernerille suuri merkitys ykköslajia valitessa. Muut harrastukset jäivät pois ja matka kohti tavoitteellista urheilua alkoi.

“Kun myöhemmällä iällä tuli aika valita laji johon panostaa, valinta hiihtoon tuli nimenomaan siltä pohjalta, että siellä oli parhaat kaverit. Sitten myös jotain tapahtui nuorella iällä murrosiän jälkeen. Ei mua ikinä juniorina tituleerattu lahjakkaaksi tai junnutähdeksi, mutta aina mä olin ollut nopein, kestävin ja voimakkain tyyppi mun pienissä piireissä missä lapsuuden ja nuoruuden pyörin. Nuorten sarjoissa alkoi tulosta tulla ja musta tulikin ikäluokkani kovin sprinttihiihtäjä, josta nousin ensin maailmancup-hiihtäjäksi ja sieltä maajoukkueeseen.”

Team Sportia -urheiluliikkeen paikallinen palvelu, vahva urheiluosaaminen sekä laadukkaat tuotteet eri lajeihin on jäänyt Vernerin mieleen jo pienestä pitäen.

“Mun ekat muistot Sportiasta on, kun olin nuori ja Hollolan legendaarinen Sportti-Make urheilukauppa liittyi Sportia-ketjuun. Mieleeni painui silloin vihreä väri ja tähti. Kyseisessä liikkeessä tulikin asioitua useita kertoja isän kanssa milloin mitäkin urheiluvälinettä tai vaatetta hankkimassa. Koskaan ei kyllä jäänyt sellainen maku, että ei löytyisi sitä, mitä etsi. Aina poistuin kaupasta ulos onnellisena poikana! Sittemmin nuorena miehenalkuna ensimmäisen kauppiastallisopimukseni tein Salomonin kanssa ja Lahti Launeen Sportia -kauppias toimi siinä välikätenä. Jälleen sama kaava toistui. Joka syksynä onnellinen isä ja poika astelivat kaupasta ulos pakka suksia kainalossa, oikein mitattuna ja pitoalueet tarkistettuina. Siitä lähti jalostumaan tarinani Salomonin kanssa ja nyt ollaan tehty vuosia kansainvälistä onnistunutta yhteistyötä. Ja edelleen käyntini Sportiassa ja Team Sportiassa toistuvat samalla kaavalla: tyytyväinen kaveri astelee ulos liikkeestä aina siellä vieraillessaan.”