Julkaistu 2.11.2023

Julkaistu

Rebecca Immonen tähtää hiihdossa maailman huipulle

Lahdessa asuva 25-vuotias hiihtäjä Rebecca Immonen haluaa rikkoja omia rajojaan ja päästä maailman huipulle. Vantaan Hiihtoseuraa edustavan Immosen unelmat syttyivät esikuvien kautta.


”Vuoden 2011 Oslon MM-kisoista kaikki alkoi. Vanhemmat seurasivat kisoja tiiviisti ja itse ohimennen jumituin seuraamaan Petter Northugin loppukiriä. Siitä inspiroituneena rupesin treenaamaan koulujenvälisiin hiihtoihin ja seurasin MM-kisoja, eli Northugia, koko viikon. Samalla totesin, että musta tulee hiihtäjä. Alkuun sitä pidettiin vitsinä, mutta ainakin on sitten ihan huolella toteutettu sketsi, joka jatkuu vieläkin.”


Huippu-urheilijan elämä antaa ja vaatii paljon, mutta unelmat ja halu olla aina parempi saavat Immosen palaamaan ladulle aina uudestaan. Tavoitteenaan hänellä on edustaa Suomea vuoden 2026 Olympialaisissa ja päästä maailman huipulle. Team Sportia on mukana tällä matkalla kohti huippua ja urheiluliikkeen paikallinen palvelu, vahva urheiluosaaminen sekä laadukkaat tuotteet eri lajeihin ovat tulleet tutuksi hiihtäjälle jo vuosien takaa.


“Pienenä ei käyty kovin usein missään Nastolan Salea kauempana. Oli aina suuri tapahtuma, kun lähdettiin mihinkään yhtään kauemmas. Joka kerta, kun suunnattiin Hollolan seuduille, muistan, että pysähdyttiin Hollolan Sportiassa. Se oli siistiä. Sisällä mahtui juoksemaan ja lisäksi siellä oli hirveästi kaikkea mielenkiintoista. Samasta paikasta tuli hommattua myös meikäläisen ensimmäiset lenkkarit sekä eka oma polkupyörä. Tuo pyörä oli kyllä iso juttu. Aiemmin piti aina ajaa siskon vanhalla, mutta silloin sain ihan ikioman. Ikioma, musta Helkama. On muuten vieläkin käytössä, kasvuvaraa tuli hommattua sen verran paljon. Mutta kertoo aika paljon tuotteen laadusta, kun ei siihen ole taidettu vaihtaa kun kerran satula ja ehkä pari rengasta.”