Julkaistu 1.9.2023

Julkaistu

Mitä padelmailan valitsemisessa täytyy ottaa huomioon?

Padelmailan valintaan vaikuttavat monet tekijät kuten pelaajan taitotaso, pelityyli ja tuleeko maila naiselle, miehelle tai juniorille.

Tässä viisi vinkkiä padelmailan valitsemiseen:

  1. Paino: Padelmailoja on eri painoisia. Kevyemmät mailat tarjoavat nopeamman käsittelyn, kun taas painavammat mailat tarjoavat enemmän voimaa lyönteihin. Aloittelijoille sekä junioreille kevyempi maila voi olla parempi vaihtoehto, kun taas enemmän pelanneet saattavat suosia raskaampia mailoja.

  2. Painopiste: Padelmailat voivat olla kärkipainoisia, tasapainoisia tai kahvapainoisia. Pelaajat, jotka haluavat enemmän voimaa, voivat valita kärkipainoisen mailan, kun taas tasapainoinen maila tarjoaa hyvän kompromissin voiman ja hallittavuuden välillä. Kahvapainoinen antaa hallittavuutta lyönteihin.

  3. Muoto: Padelmailoja on eri muotoisia, kuten pyöreä, pisara ja timantti. Muodon valinta riippuu pelityylistäsi. Pyöreän muotoinen maila tarjoaa enemmän hallintaa, kun taas timantin muotoinen maila antaa enemmän voimaa lyönteihin.

  4. Materiaali: Padelmailat valmistetaan yleensä hiilikuidusta, lasikuidusta tai muista komposiittimateriaaleista. Hiilikuitumailat ovat yleensä kevyempiä ja tarjoavat paremman suorituskyvyn, mutta ne voivat olla kalliimpia.

  5. Kahvan pituus: Padelmailan kahvan pituus voi vaihdella. Pidemmät mailan kahvat ovat suositumpia kahden käden tennislyönnissä. Esimerkiksi Babolatin padelmailoissa on pidempi kahva.

Muista että padelmailan valinta on hyvin henkilökohtaista. Maila, joka tuntuu parhaimmalta kädessä, on usein se oikea valinta ominaisuuksista riippumatta.

Vinkkipisteessä suosittelemme kahta eri padelmailaa aloittelijoille tai harrastajille: kevyttä ja helposti käsiteltävää Babolat Contactia sekä hieman kärkipainoista Babolat Reflexiä hyökkäävämpään padelpeliin.

Lisäksi hyvät padelpelit takaavat Babolat Court Padel x3 -padelpallot, jotka ovat sekä kestäviä että hyvälaatuisia niin harrastajille kuin kilpapelaajillekin.

Me Team Sportiassa autamme sinut upean lajin alkuun tai jos olet jo aktiivi, niin löydämme sinulle parhaimmat välineet pisteiden voittamiseksi. Tervetuloa!